Ресторан Underwood у Черкасах
Анастасия Белогривцева
Архітектори Андрій Могила та Наталія Бган-Марченко розробили проєкт ресторану Underwood — особливий інтер'єр, де межі між внутрішнім та зовнішнім простором стираються завдяки вдалим дизайнерським рішенням.
Ресторан Underwood, що входить до складу готельного комплексу «Селена», розташований на правому березі Дніпра. Оновлений заклад розташований на першому поверсі двоповерхового готелю і має з ним одну вхідну групу. Тематично ресторан розділений на дві основні частини: власне ресторан та бар-сироварню. Перед архітекторами Андрієм Могилою та Наталією Бган-Марченко стояла задача реконструювати заклад та створити логічний зв’язок між інтер’єром ресторану та навколишнім ландшафтом. Так, внаслідок професійного оновлення, ресторан трішки набрав у площі та здобув «вихід на природу».
«Ми запропонували додати до наявної будівлі ще один об’єм, який завдяки своїй прозорості та висоті двосхилих дахів мав створити саму атмосферу єднання з природою та додати необхідні для ресторану посадкові місця», — пояснює Андрій.
Новий об’єм був акуратно вписаний між існуючими деревами, щоб вони разом з навколишнім ландшафтом стали частиною інтер’єру та зняли кордон між людиною та природною красою цього місця.
Головним джерелом натхнення під час роботи над інтер'єром також стала природа, що відбилося у виборі натуральних матеріалів, ефектних фактур і ретельно підібраних відтінків. Повторюється в просторі й тема лісу: чимала кількість деревини, камінь, текстиль приглушеного зеленого кольору, сухоцвіти та навіть гніздо — плетений абажур у вхідній зоні.
Фото: Андрій Авдєєнко
Читайте також: House of sand от Андрея Могилы.
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.
- Ищу идею Terra Restaurant від YOD Group отримав Best of Year Awards Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining на американському конкурсі Best of Year Awards. Ресторан був відкритий влітку цього року, тому авторів проєкту та його власників особливо тішить той факт, що навіть в умовах війни український дизайн залишається не лише помітним, а конкурентоздатним на світовому рівні. Ця перемога – як мова культурної дипломатії – ще один спосіб розповісти світові про Україну.
- Ищу идею KHARYOK: сімейний ресторан у Харкові від loft buro Інтер'єр цього харківського ресторану київська студія loft buro завершила у 2020 році. Жартівлива назва закладу походить від двох слів: назви самого міста та тварини. «Харьок» (тхір – українською мовою) на велосипеді, що несе за вами чашку кави, власне і символізує ресторан.