Пивоварня саке у Японії від бюро Kengo Kuma
Архітектор Кенго Кума разом зі своєю командою розробили дизайн традиційної пивоварні та простір для дегустаційних церемоній саке. Саке-кура - так називають у Японії подібні заклади — це особливий майданчик, що складається з виробничого приміщення, приймальні, їдальні та гостьових кімнат для відвідувачів.

Анастасiя Белогривцева
25-07-2023 06:45
До Кенго Кума з проханням побудувати пивоварню звернувся колишній шеф-кухар Dom Pérignon Рішар Жоффруа. Цей відомий своїми інноваціями професіонал був упевнений, що незвичайне саке Iwa, яке він вигадав, заслуговує настільки ж привабливого місця для його створення. Проте Кума став не єдиною зіркою, залученою до цього незвичного проєкту, — Жоффруа також звернувся до Марка Ньюсона, щоб той створив пляшку, яка віддає данину поваги класичним посудинам для саке своєю формою і використанням каліграфії.
Пивоварня розташована на перетині передгір'їв Татеями і місцевих сіл Сусоно в Тоямі. Посилаючись на традиційну архітектуру регіону, Кума розробив структуру з низьким металевим дахом, що опускається майже до землі, і скляними вікнами від підлоги до стелі, що органічно поєднують простір із природою. Розмістивши підвали під землею, архітектор використав переваги пасивного контролю температури. Приміщення для пивоварів та персоналу під час пивоварного сезону розташовані поруч із заводом, що забезпечує зв'язок між повсякденною діяльністю та ремеслом. Під час реалізації проєкту перевагу віддали місцевим матеріалам: кедру, шкіряним паскам, паперу васі, змішаним з рисом та землею. Сам Кума називає проєкт "мостом між французьким виробництвом шампанського і японською майстерністю виготовлення саке".
Стародавнє ремесло ферментації рису для створення саке було невіддільною частиною японської культури близько 2500 років. Попри те, що за останні десятиліття в технологію було привнесено кілька новацій, процес пивоваріння залишався відносно незмінним — проте Жоффруа вирішив додати нову ноту. Нове саке Iwa 5 використовує асамбляж, практику змішування сортів винограду для створення гармонії та отримання унікального смаку. Ця концепція поширена у світі виноробства, але абсолютно чужа процесу виробництва саке.
Замовник Рішар Жоффруа
Фото: Nao Tsuda, Mitsumasa Fujitsuka









Стул KOLO MAXI
Кресло с розеткой Plump
Диван с розеткой Plump
Стул Doppio
Стул Tube
Кресло Corner
Диван Corner
Стул Корса Х черного цвета
Стул Корса лапка
Стул Корса Х
Стул Пломбир SE 7509
Кухонный стул 03В
Стул Орто новый
Стол раскладной Бронко HPL top slide
Кухонный стул 03Б
Стул Корса
Стол раскладной Бронко столешница шпон
Стул Floki new black
Стул Mamont soft natural
Стул Otis натуральный Anthology 7 Mocca
Стул Motti

25 октября 2017, 19:00,
Киев

04 октября 2017, 19:00,
Киев

31 октября 2017, 19:00,
Киев

27 сентября 2017, 10:00,
Киев

31 августа 2017, 10:00,
Киев

05 августа 2017, 10:00,
Киев

28 июля 2017, 14:00,
Киев

07 июля 2017, 10:00,
Киев

13 июня 2017, 17:30,
Киев

16 июня 2017, 16:00,
Киев