Пивоварня саке у Японії від бюро Kengo Kuma
Архітектор Кенго Кума разом зі своєю командою розробили дизайн традиційної пивоварні та простір для дегустаційних церемоній саке. Саке-кура - так називають у Японії подібні заклади — це особливий майданчик, що складається з виробничого приміщення, приймальні, їдальні та гостьових кімнат для відвідувачів.

Анастасiя Белогривцева
25-07-2023 06:45
До Кенго Кума з проханням побудувати пивоварню звернувся колишній шеф-кухар Dom Pérignon Рішар Жоффруа. Цей відомий своїми інноваціями професіонал був упевнений, що незвичайне саке Iwa, яке він вигадав, заслуговує настільки ж привабливого місця для його створення. Проте Кума став не єдиною зіркою, залученою до цього незвичного проєкту, — Жоффруа також звернувся до Марка Ньюсона, щоб той створив пляшку, яка віддає данину поваги класичним посудинам для саке своєю формою і використанням каліграфії.
Пивоварня розташована на перетині передгір'їв Татеями і місцевих сіл Сусоно в Тоямі. Посилаючись на традиційну архітектуру регіону, Кума розробив структуру з низьким металевим дахом, що опускається майже до землі, і скляними вікнами від підлоги до стелі, що органічно поєднують простір із природою. Розмістивши підвали під землею, архітектор використав переваги пасивного контролю температури. Приміщення для пивоварів та персоналу під час пивоварного сезону розташовані поруч із заводом, що забезпечує зв'язок між повсякденною діяльністю та ремеслом. Під час реалізації проєкту перевагу віддали місцевим матеріалам: кедру, шкіряним паскам, паперу васі, змішаним з рисом та землею. Сам Кума називає проєкт "мостом між французьким виробництвом шампанського і японською майстерністю виготовлення саке".
Стародавнє ремесло ферментації рису для створення саке було невіддільною частиною японської культури близько 2500 років. Попри те, що за останні десятиліття в технологію було привнесено кілька новацій, процес пивоваріння залишався відносно незмінним — проте Жоффруа вирішив додати нову ноту. Нове саке Iwa 5 використовує асамбляж, практику змішування сортів винограду для створення гармонії та отримання унікального смаку. Ця концепція поширена у світі виноробства, але абсолютно чужа процесу виробництва саке.
Замовник Рішар Жоффруа
Фото: Nao Tsuda, Mitsumasa Fujitsuka









Стілець KOLO MAXI
Крісло з розеткою Plump
Диван з розеткою Plump
Стілець Doppio
Стілець Tube
Крісло Corner
Диван Corner
Стілець Корса Х чорного кольору
Стілець Корса лапка
Стілець Корса Х
Стілець Пломбір SE 7509
Кухонний стілець 03В
Стілець Орто новий
Стіл розкладний Бронко HPL top slide
Кухонний стілець 03Б
Стілець Корса
Стіл розкладний Бронко стільниця шпон
Стілець Floki new black
Стілець Mamont soft natural
Стілець Otis натуральний Anthology 7 Mocca
Стілець Motti

25 October 2017, 19:00,
Київ

04 October 2017, 19:00,
Київ

31 October 2017, 19:00,
Київ

27 September 2017, 10:00,
Київ

31 August 2017, 10:00,
Київ

05 August 2017, 10:00,
Київ

28 July 2017, 14:00,
Київ

07 July 2017, 10:00,
Київ

13 June 2017, 17:30,
Київ

16 June 2017, 16:00,
Київ