Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau
HIS
Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
КОНЦЕПЦІЯ
Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на "7-ом складі" в центрі Харкова. Площа 18 кв.м, 7 посадкових місць. У процесі розробки концепції, спеціалісти з Ponomarenko Bureau розібрали назву кав'ярні на три окремих елементи, кожен з яких наповнили метафоричним змістом та інтегрували в інтер'єр. Black — це чорний. Чорний як діловий костюм: прагматичний, точний, професійний. Milk — це щось з дитинства: грайливий та піддатливий. & — сполучний елемент, перехідний місток між професійним Black та грайливим Milk. Робоча зона — нержавіюча сталь, злегка незграбні, проте строгі форми. Посадка — жвава, намальована молоком на склі.
ЗАМОВНИК
Кав'ярня в контейнері Black & Milk — перший проєкт для цього замовника, тому основною його вимогою до Ponomarenko Bureau було створити впізнаваний інтер'єр, який можна перенести на старий заклад, користуючись мінімальним бюджетом. Дизайнерам необхідно було розробити серію прийомів, використовуючи які власник міг легко масштабувати мережу кав'ярень.
ПЛАНУВАННЯ ТА ЗОНУВАННЯ
У Ponomarenko Bureau запевняють, що простір можна використовувати по-різному, якщо за основу його дизайну взяти плавні, витікаючі одна з іншої лінії. В Black & Milk використані саме такі. Домінантою кав'ярні став великий стіл дивакуватої форми з отворами для живих рослин. До нього підібрали й відповідні табурети — круглі IKEA MARIUS з отворами у сидінні.
Зона видачі та прийому замовлень виконана з металу, кухонне обладнання та основні полиці — з нержавіючої сталі. Циліндричну скляну вітрину для зручності та єкономії дорогоцінного місця вмонтували у стільницю.
По периметру на стіні розмістили дзеркало, розмір та висота якого навмисно позбавляють відвідувачів можливості сфотографуватися в повний зріст. Такий собі антифото маніфест :)
Найскладнішим етапом будівництва була реалізація естетичного з'єднання стелі та стіни. Стик переробляли тричі, через те що обраний для оздоблення профлист не призначений для внутрішніх робіт. Та згодом рішення було знайдено: застосували натяжну стелю з тіньовим швом шириною 1,5 см, куди заходить профлист, торець якого відповідно ховається. На стінах профлист стикується на внутрішньому згині та приклеєний на напрямні. В результаті — чиста не пошкоджена поверхня і тільки один отвір для динаміка, прямо над фікусом.
Фото: Іван Авдєєнко
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кав’ярня як новий тренд міського простору Кав’ярня Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір, що належить великому кондитерському дому, розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею KHARYOK: сімейний ресторан у Харкові від loft buro Інтер'єр цього харківського ресторану київська студія loft buro завершила у 2020 році. Жартівлива назва закладу походить від двох слів: назви самого міста та тварини. «Харьок» (тхір – українською мовою) на велосипеді, що несе за вами чашку кави, власне і символізує ресторан.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции -
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции