Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
![HIS](/img/users/pw6x8lR56c_100_100.jpg)
HIS
Темное пространство и светящиеся клетки, притягивающие людей, как мотыльков на свет
Бар «Черный» располагается в центре Харькова на первом этаже жилого дома. Изначально владельцы помещения демонтировали все перегородки, расширили оконные проемы от пола до потолка, достроили витраж и организовали входную группу на улицу. Поэтому подготовленные поверхности и сформированная геометрия позволили Ponomarenko Bureau не тратить времени на демонтаж, а сразу приступать к возведению нового.
Основной особенностью помещения стали две колонны в центре, которые бросили вызов при проектировании. Они фактически дробят большое пространство на маленькие зоны. В ходе проектирования каждая из зон получила свою функцию.
«Темное пространство и светящиеся клетки, притягивающие людей, как мотыльков на свет» — основная метафора проекта.
Ponomarenko Bureau посмотрели на «Черный» на пространственном языке. Использовали свет и тень как источник черного, добавив в противовес агрессивным поверхностям идеально гладкие, скользящие, отражающие поверхности, чтобы создать пространство с богатым и глубоким изменением текстуры.
В этом проекте вместе с The ЦЕХ Ponomarenko Bureau разработали новое настенное покрытие — черный кварцевый песок. Перепробовав огромное количество вариаций нанесения разных фракций песка и покраски дизайнеры нашли идеальную технологию, которую и использовали в проекте.
В противовес агрессивной текстуре песка авторы проекта добавили сатинированную нержавеющую сталь, так как она практически всегда используется в профессиональном оборудовании. Так нержавеющая сталь появилась в элементах мебели, стенах и подвесном потолке. Благодаря этому получилась интересная, неповторимая игра отражений. Опуск потолка из нержавейки создает эффект левитации, пряча вентиляционные трубы и прочие коммуникации. Получился минималистичный потолок с минимумом датчиков и светильников.
Фото: Ivan Avdeenko photography
-
Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
-
Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
-
Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
-
Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Идея -
Интерьер мадридского рестобара Misk’i от Ярослава и Илоны Галант
Выбор редакции -
Интерьер кафе «Zeфир» от архитектурной студии Znak
-
Не кафе, а мрія: Fairyland – новий дитячий заклад у Китаї