Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
HIS
Темное пространство и светящиеся клетки, притягивающие людей, как мотыльков на свет
Бар «Черный» располагается в центре Харькова на первом этаже жилого дома. Изначально владельцы помещения демонтировали все перегородки, расширили оконные проемы от пола до потолка, достроили витраж и организовали входную группу на улицу. Поэтому подготовленные поверхности и сформированная геометрия позволили Ponomarenko Bureau не тратить времени на демонтаж, а сразу приступать к возведению нового.
Основной особенностью помещения стали две колонны в центре, которые бросили вызов при проектировании. Они фактически дробят большое пространство на маленькие зоны. В ходе проектирования каждая из зон получила свою функцию.
«Темное пространство и светящиеся клетки, притягивающие людей, как мотыльков на свет» — основная метафора проекта.
Ponomarenko Bureau посмотрели на «Черный» на пространственном языке. Использовали свет и тень как источник черного, добавив в противовес агрессивным поверхностям идеально гладкие, скользящие, отражающие поверхности, чтобы создать пространство с богатым и глубоким изменением текстуры.
В этом проекте вместе с The ЦЕХ Ponomarenko Bureau разработали новое настенное покрытие — черный кварцевый песок. Перепробовав огромное количество вариаций нанесения разных фракций песка и покраски дизайнеры нашли идеальную технологию, которую и использовали в проекте.
В противовес агрессивной текстуре песка авторы проекта добавили сатинированную нержавеющую сталь, так как она практически всегда используется в профессиональном оборудовании. Так нержавеющая сталь появилась в элементах мебели, стенах и подвесном потолке. Благодаря этому получилась интересная, неповторимая игра отражений. Опуск потолка из нержавейки создает эффект левитации, пряча вентиляционные трубы и прочие коммуникации. Получился минималистичный потолок с минимумом датчиков и светильников.
Фото: Ivan Avdeenko photography
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кафе-кондитерська як новий тренд міського простору Кафе-кондитерська Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Вибір редакції -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Ідея -
Интерьер мадридского рестобара Misk’i от Ярослава и Илоны Галант
Вибір редакції