Аутентичный интерьер. «Глинтвейня» на Бессарабке
Анастасия Белогривцева
Дизайн общественного пространства от Анны Мариненко и Александра Коваля
Ведь верно говорят, что на кануне Рождества случаются различного рода волшебства. Вот и мы так считаем, так как киевское кафе «Глинтвейня», которое в августе будет отмечать свою годовщину, отличное тому подтверждение. А все дело в том, что идея открыть в столице монопродуктовый ресторан посетила владельцев во время их рождественского отпуска в Альпах. Вернувшись с отдыха, они сразу же принялись за тщательный поиск локации. По прошествии нескольких месяцев решение было принято в пользу здания Бессарабского рынка.
Над интерьером, для реализации которого понадобилось менее трех месяцев, работали двое украинских дизайнеров Анна Мариненко и Александр Коваль. Перед архитекторами стояла задача создать комфортный интерьер для приятного времяпрепровождения в компании друзей. Для этого здесь организовано около 40 посадочных мест, а также столики и посадочные места, сделаны из поддонов с мягкими сидушками, на летней площадке. Но мы не рекомендовали бы гостям сразу же присаживаться на террасе, ведь их на пороге встречают с колбасками и любимыми напитками. По пожеланию заказчиков было решено не прятать от посетителей процесс приготовления пищи, а основные составляющие этого процесса — настоящие медные чаны для правильного приготовления глинтвейна и гриль с колбасками становятся видны еще на подходе сквозь панорамные окна заведения.
Здание Бессарабского рынка, в котором находится помещение кафе, задало тон будущему интерьеру и его стилистике. Аутентичность классической архитектуры была дополнена авторской мебелью, светильниками и другими предметами интерьера. Одну из стен украшает каллиграфическая роспись художника Евгения Спижевого со строками из поэзии Сосюры, Тычины и Симоненко. На рядом стоящей стене — большой светящийся логотип "Глинтвейни" из меди. Этот метал неоднократно присутствует в интерьере: здесь много медных чанов, в которых греется глинтвейн, а также разнообразной антикварной утвари, которая была привезена из Германии. А одна из стен — и вовсе местная достопримечательность, ведь существует уже более 100 лет.
Особенность санузла — идеальное место для селфи, где компанию вам может составить нарисованный с гаджетом человечек. В общем, если не были — обязаны посетить, а те, кто был, сами знают все прелести.
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кафе-кондитерська як новий тренд міського простору Кафе-кондитерська Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью - Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.