Турка. Уютное европейское кафе от U-style
Анастасия Белогривцева
Сколько бы кафе и ресторанов нас не окружало, у каждого есть фаворит, где подают нежнейшие сырники на завтрак, «тот бабушкин» неповторимый борщ на обед или же самый ароматный кофе во время деловой встречи. Так или иначе, ключевыми в выборе места питания становятся три основных понятия: кухня, атмосфера и обслуживание. Главными они стали и во время создания столичного кафе «Турка», над которым работала Динара Юсупова из дизайн-студии U-style.
Концепция кафетерия, конечно же, основывается на главном и здесь это — кофе. Выбор бодрящего напитка в «Турке» чрезвычайно широк, а всевозможные способы его приготовления баристы демонстрируют гостям заведения собственноручно. Интерьер был создан в достаточно короткий период: на оформление пространства Динаре понадобилось около 2 месяцев. В результате, на площади в 62 квадрата разместились 2 зала для кофепития, кухня, санузел и небольшая летняя терраса.
Самым главным для владельца кафе, который безусловно и выступил заказчиком, было создать с помощью оригинального дизайна интерьера и уникальных декоративных приемов ощущение уюта и комфорта, наполнив общественное кафе домашней атмосферой. Заказчик самостоятельно на протяжении длительного времени изучал множество как украинских, так и зарубежных кофеен, поэтому пришел в дизайн-студию уже имея большой багаж знаний и примеры того, что желает увидеть. Воспользовавшись материалами такого «мониторинга», Динара Юсупова постаралась создать нечто индивидуальное, что ранее представлено не было.
Немаловажными в оформлении кафе стали эргономика и функциональность пространства, за счет которых заведение готово принять не одну компанию друзей или приютить несколько пар во время романтического свидания. Царящей уютной атмосфере способствуют выбранные дизайнером цвета — теплые и жизнерадостные, которые со ароматного напитка готовы растопить любое сердце. “Домашних” черт придают кофейным залам стеллажи с книгами, что доступны для чтения любого гостя, и био-камин.
Абсолютно вся мебель создавалась украинскими мастерами индивидуально, по авторским эскизам Динары Юсуповой проектировались столы в диванной зоне. Их особенность — ножка-опора, которая одновременно является подставкой для цветов и салфеток. Открытая барная стойка, не только делает процесс варки кофе доступным общему глазу, но и беспрепятственно может подружить вас с приветливым баристой.
u-design.com.ua
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кафе-кондитерська як новий тренд міського простору Кафе-кондитерська Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью - Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.