Ресторан в Португалии от киевского дизайнера Ярослава Галанта
Анастасия Белогривцева
Интерьер Hanaya Sushi & Gin Bar в Лиссабоне
Над интерьером этого ресторана японской кухни в Лиссабоне работала киевская студия Yaroslav Galant innovative design. Перед украинцами стояла задача создать уютное для европейца пространство, который увлекается японской культурой.
Работу над проектом студия завершила совсем недавно. Формулировке концепции способствовали путешествия авторов интерьера по Португалии и их параллельный интерес к культуре Японии и быту страны восходящего солнца. Привычная для португальцев эстетика и устои японской философии были соединены и отражены в данном пространстве, как идеальном месте времяпрепровождения современного космополита.
Орнаменты каменного кружева из дворца Монсеррат, который находится в Синтре, стали прототипом для создания фактурной стены главного зала. Рисунок типичной португальской черепицы повторяет металлический фасад бара. Стойка вызывает логичные ассоциации с рыбой — важнейшим ингредиентом японской кухни. Отдают дань одному из символов Португалии — голубой сардине — декоративные мотивы и приемы, что визуально напоминают чешую. Особого внимания заслуживает абстрактная живопись португальского художника Виктора Тейксейры (Victor Teixseira).
yaroslavgalant.com
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.
- Ищу идею Terra Restaurant від YOD Group отримав Best of Year Awards Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining на американському конкурсі Best of Year Awards. Ресторан був відкритий влітку цього року, тому авторів проєкту та його власників особливо тішить той факт, що навіть в умовах війни український дизайн залишається не лише помітним, а конкурентоздатним на світовому рівні. Ця перемога – як мова культурної дипломатії – ще один спосіб розповісти світові про Україну.