Ресторан Grill & Bar Terrace в Дніпропетровську від Євгенія Васильєва та Андрія Кузьменка
Анастасия Белогривцева
Над інтер'єром цього дніпропетровського ресторану працювали професіонали зі студії Vasyliev & Kuzmenko Architects. Проект завершили восени минулого року, але вже за цей короткий термін, завдяки рішенню міжнародного журі, інтер'єр встиг стати володарем почесної нагороди
Grill & Bar Terrace розташовується на п'ятому поверсі торгово-розважального центру «Пасаж». Вже до початку проектних робіт простір майбутнього ресторану міг похвалитися досить непоганими наявними даними: сучасна будівля, серце міста, відкрита тераса і панорама на головну площу. Добре освітлене природним шляхом приміщення засклене з трьох сторін, одна з яких виходить у внутрішній атріум будівлі, а дві інших — на вулицю з краєвидами міста.
По суті, проект являє собою повний рестайлінг ресторану «Остерія Тераса», що існував тут раніше. У зв'язку з цим, в рамках реконструкції, інтер'єр був спроектований з урахуванням умов мінімального обсягу демонтажних робіт, виявлення особливостей простору, а також заміною наявних меблів.
Простір інтер'єру було навмисно розділено на різні за своїми властивостями зони, які дають можливість відвідувачам по-різному проводити свій час у закладі: комфортно влаштуватися за баром під час вечірки, організувати сімейну вечерю, посидіти з ноутбуком або книгою за загальним столом, провести зустріч тет- а-тет.
Євген Васильєв і Андрій Кузьменко насамперед хотіли відтворити атмосферу тераси на морському узбережжі та передати за допомогою інтер'єру два абсолютно протилежних настрої — динаміки та спокою. Створити у відвідувача відповідні асоціації (солонуватого морського бризу, дерев'яної підлоги, що поскрипує, буйства прибережної зелені) авторам вдалося внаслідок використання натуральних матеріалів і природних форм. Головним акцентом проекту стала параметрична хвиля з гальки, що плаває в повітрі й візуально нагадує океанську хвилю.
Окремої уваги заслуговує освітлення, яке представлене двома видами. Перший розташований під стелею і падає розповсюджуючись вузькими променями на поверхню столиків. Другий же спрямований на висвітлення основних декоративних форм в інтер'єрі — хвилі з гальки, дерев'яного панно з вином, панелей з моху і конструкції бару. Крім цього все освітлення розділене на окремі групи, що дозволяє міняти загальну атмосферу і настрій простору.
Вся представлена в ресторані фурнітура — авторська робота локальних майстерень (глиняні горщики від майстерні Сергія Горбаня, меблевий ансамбль від компанії illini, вироби з дерева від Wood doow, стабілізований мох Mosslegreen, освітлення — Expolight).
Фото: Тетяна Коваленко
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.