Оbed Bufet
Анастасия Белогривцева
Ресторан быстрого питания в Санкт Петербурге от дизайн-студии G-sign, который служит местом для встреч с семьей и друзьями, а не просто пространством для быстрого перекуса
Пространство новосозданного ресторана вдоволь украшено живой растительностью и деревом, что позволяет почувствовать себя в своем саду, а по периметру расположены стены и графитные доски, на которых ты можешь порисовать мелками или написать заветную фразу, типа «Тут был Вася» или «Лена+Коля=Любовь». Меню так же можно прочесть на стене. Предложить по-настоящему уникальную атмосферу – то, что удается немногим русским ресторанам. Освежающий интерьер, намек на домашний уют, обилие деревянных шкафов и стеллажей, свежие цвета – все это о ресторане, который дает ощущение старинных сказок и тотального комфорта.
Расматривать интерьер можно гораздо дольше, чем будет готовиться еда. Поэтому желательно обладать временем, заходя в это место. Каждая деталь является тщательно продуманной и подчеркивающей общую атмосферу. На стеллажах можно найти сотню модных муляжей ручной работы, на столах – расписные салфетки в мультяшном стиле, на стенах и полах – множество различных фактур дерева. В ресторане есть уникальная стена, полностью укрыта битыми осколками посуды. Осколки запилены по краям и покрыты специальным лаком, поэтому являются совершенно безопасными. Еще бы, ведь место в первую очередь ориентировано на сегмент гостей с детьми, которым тут так интересно. Лампочки, светильники, торшеры – все выглядит достаточно мило и, в какой-то степени, комично.
Машина для приготовления мороженого изображена в виде рожка в вафельном стаканчике. Дети в восторге!
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Выбор редакции -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.
- Ищу идею Terra Restaurant від YOD Group отримав Best of Year Awards Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining на американському конкурсі Best of Year Awards. Ресторан був відкритий влітку цього року, тому авторів проєкту та його власників особливо тішить той факт, що навіть в умовах війни український дизайн залишається не лише помітним, а конкурентоздатним на світовому рівні. Ця перемога – як мова культурної дипломатії – ще один спосіб розповісти світові про Україну.
- Ищу идею KHARYOK: сімейний ресторан у Харкові від loft buro Інтер'єр цього харківського ресторану київська студія loft buro завершила у 2020 році. Жартівлива назва закладу походить від двох слів: назви самого міста та тварини. «Харьок» (тхір – українською мовою) на велосипеді, що несе за вами чашку кави, власне і символізує ресторан.