Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau
HIS
23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
Перед командою Ponomarenko Bureau замовник поставив задачу створити максимально комфортний простір у різних сценаріях його використання. У просторі вільного планування площею 86м2 автори проєкту розмістили 38 посадкових місць. Приміщення умовно розділили на зони: зона з комунальним столом, комфортним для роботи та розміщення великої компанії, адаптивна центральна зона та статична зона біля входу, з якої відкривається вид на приміщення.
Центральна зона складається з модульних меблів, які легко перебудовуються і змінюють приміщення в залежності від цілей. Два основні елементи адаптивності — це лавки та столи, які з'єднуються та дозволяють візуально змінювати простір. Інтер'єрні рослини і собі допомагають створити зональність різних варіантів розміщення меблів.
Центральним елементом команда Ponomarenko bureau вибрала метал, оброблений райдужним цинкуванням, який за допомогою світлих тонів в інтер'єрі дає дуже цікавий візуальний ефект.
«При створенні дизайну ми шукали рішення, яке б візуально виділяло проєкт. При роботі з цим елементом було досить складно підібрати правильне покриття, яке б не змінювало візуально метал і було зручним в експлуатації. Шляхом експериментів ми зупинилися на плівці», — пояснює керівник студії, Володимир Пономаренко.
Важливою відмінністю проєкту є те, що автори та замовники повністю відійшли від брендів. Таким чином цей простір стає чистим. Саме через цей унікальний підхід проєкт відразу ж отримав високу впізнаваність у Харкові та безліч позитивних відгуків.
Фото: Іван Авдєєнко
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею KHARYOK: сімейний ресторан у Харкові від loft buro Інтер'єр цього харківського ресторану київська студія loft buro завершила у 2020 році. Жартівлива назва закладу походить від двох слів: назви самого міста та тварини. «Харьок» (тхір – українською мовою) на велосипеді, що несе за вами чашку кави, власне і символізує ресторан.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции -
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Идея -
Интерьер мадридского рестобара Misk’i от Ярослава и Илоны Галант
Выбор редакции