Друге кохання. One Love coffee в PinchukArtCentre
HIS
Білосніжний інтер'єр від "Козирного дизайну"
Подейкують, що найсильніша то є перша любов, що зустрілась в юності і закарбувалася на все житя десь глибоко в молодій душі. Якщо з першим не склалося, слідом може спіткати друге кохання. Ці почуття, як стверджують психологи, більш виважені та результативні (призводять, на щастя чи на горе до шлюбу). Франкові, той що Каменяр, кохання приходило всього тричі, і всі випадки письменник описав у однойменній поемі "Тричі мені являлася любов". Та говорити ми будемо не про інтимну лірику письменника, а про друге “інтер'єрне” кохання творчого тандему братів-дизайнерів Олександра та Володимира Юдіних.
Нещодавно хлопці завершили реалізацію столичного кафе під назвою One Love coffee. Нагадаємо, що більше року тому брати вже створювали простір кафе для замовника Володимира Задирака, щоправда перша кавярня називалася One Love espresso bar. Логічно можна вважати, що це їх друге кохання.
One Love coffee знаходиться на 6-му поверсі столичного приватного центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre, що розташований в старовинному архітектурному ансамблі київського Бессарабського кварталу, який був відреставрований на початку ХХІ ст..
Архітектурний проект і дизайн внутрішнього простору були розроблені французьким архітектором Філіпом Кіамбаретто. На сьогоднішній день арт-центр займає 6 поверхів, об'єднуючи виставкові зали на 4-х поверхах, зали video-lounge і кафе на 6-му поверсі, а також адміністративну частину.
Площа One Love coffee скаладає 190 кв.м. (загальна площа арт-центру більше 3000 кв.м.). Дизайнери мали на меті (як і для першого One Love) та прагнули організувати місце для творчих людей, що люблять каву і вино, полюбляють читати книги і вміють з комфортом проводити свій час. Тому дизайн інтер'єру світлий, лаконічний і обтяжливо не впливає на своїх гостей.
"Простір, з яким нам довелося працювати, більше нагадував арт-об'єкт, що не міг похвалитися особливим зонуванням. Ми постаралися зробити його більш функціональним. Потрапивши в PinchukArtCentre на 6-й поверх і побачивши великі вікна по периметру, нас моментально осяйнула ідея “повернути” відвідувачів обличчями до вікон. Завдяки барним стійкам, які ми встановили на парапетах, вдалося збільшити кількість посадкових місць до 100 чол. У центрі приміщення створили острівці з шкіряних пуфів, а трохи далі за великим столом може реалізовувати своє дозвілля велика компанія на 8-10 чол", — коментує зонування закладу Олександр Юдін.
Для першого One Love espresso bar дизайнери створювали меблі власноруч. Хотіли так вчинити і цього разу, але ще на початку проектувальних робіт зозуміли, що виглядає цей ансамль дещо не гармонійно. Не довго думаючи, Сашко та Володимир вирішили пошукати інші варіанти. Ось, що пригадує Олександр Юдін:
"Ми давно знали Сергія Львова і компанію Levantin Design і вирішили співпрацювати саме з ними, так як, на наш погляд, їх предметний дизайн ідеально підходив під загальну концепцію закладу і гармонійно вписувався в даний інтер'єр. Таким чином в інтер'єрі з'явилися: столи, стільці, світильники, торшери і горщики для квітів від Levantin Design (щоправда, є кілька стільців One від дизайнера Konstantin Grcic в білому кольорі)".
Центральне місце предметів декору було відведено легендарній машині з приготування кави La Marzocco Strada EP і брендованим кавомолкам MAHLKÖNIG EK-43 Compak Е8 Essential і Compak Е10 Conic Master Essential.
Чи чекати на трете кохання від "Козирного дизайну", як це скалося в житті Івана Франка, ми не готові відповісти. Проте готові дати крисну пораду, насолоджуватися першими двома, адже вони того варті.
Фото: Сергій Савченко
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кафе-кондитерська як новий тренд міського простору Кафе-кондитерська Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Интервью - Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.