Больше цвета!
Анастасия Белогривцева
Общественный интерьер. Испано-немецкий опыт
Знакомьтесь, это KesSalao – ресторан средиземноморской кухни в Бонне, Германия. Ресторан взял свое имя от бренда KesSalao – c немецкого Kess и испанского Salao, что дословно означает «классный» и «забавный парень». Эти два слова на логотипе разделяются общей буквой «S», изображение которой дизайнеры черпали из образа оливкового масла – основного ингредиента средиземноморской кухни: капля масла будто бы капает из буквы. Такие вот приемчики. Креативное испанское агентство Masquespacio совместно с группой немецких дизайнеров разработали чудо-интерьер, который полностью отвечает термину «классный и забавный парень», к тому же, является сверх функциональным.
Стены ресторана покрыты березовой доской, мебель выполнена из сосны: эти спокойные по цвету материалы позволяют ярким цветам выделяться в пространстве.
Самый популярный цвет в Германии – красный. Желтый и бирюза – напоминают о Средиземноморье. А пурпурный уравновешивает линейку своими вкраплениями. Таким образом получаем уникальное цветовое решение.
Чтобы добавить еще больше ощущения средиземноморской атмосферы, дизайнеры выполнили сидения стульев и горшки для растений из волокон пальмы рафия. На них вы спокойно можете положить сумку или пиджак, пока будете наслаждаться пребыванием в ресторане.
Столы поддерживаются с помощью металлических конструкций. Благодаря им, столы могут превращаться в…
Два больших стола…
В один стол с боку…
И один стол по центру.
Если нужно больше свободного места, можно просто прижать столы к металлической решетке.
Такое вот незамысловатое местечко, которое оправданно выделяется из толпы подобных мест именно своим интерьерным решением. Но стоит сказать, что дизайнеры также разработали и весь брендинг для ресторана: они использовали тот же самый яркий и дерзкий стиль, который мы увидели в интерьере.
Немцы всегда преследовали монохромность цветов в интерьере, особенно, если речь идет об общепите. Но, как мы видим, данный пример выбивается из этой закономерности. Ну и здорово!
- Ищу идею "Жайворонки" на Подолі: інтер'єр, що поєднує свободу та функціональність З розвитком сучасних інтер'єрних тенденцій на перший план виходить вміння поєднувати естетику з раціональним використанням простору. Кафе "Жайворонки" на Подолі демонструє тонке мистецтво архітектурного балансу, де кожен елемент несе як естетичну, так і практичну цінність, трансформуючи невелику площу в багатофункціональний простір для відпочинку та роботи. Єлизавета Одінцова та її команда з Design Buro Odintsova перетворили невелике приміщення у житловому комплексі Podil Plaza Residence на затишне кафе для сніданків, де відвідувачі можуть насолоджуватись комфортом і домашньою атмосферою в будь-який час доби.
- Ищу идею Bonne Bouche: кафе-кондитерська як новий тренд міського простору Кафе-кондитерська Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции -
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Идея