Больше цвета!
Анастасия Белогривцева
Общественный интерьер. Испано-немецкий опыт
Знакомьтесь, это KesSalao – ресторан средиземноморской кухни в Бонне, Германия. Ресторан взял свое имя от бренда KesSalao – c немецкого Kess и испанского Salao, что дословно означает «классный» и «забавный парень». Эти два слова на логотипе разделяются общей буквой «S», изображение которой дизайнеры черпали из образа оливкового масла – основного ингредиента средиземноморской кухни: капля масла будто бы капает из буквы. Такие вот приемчики. Креативное испанское агентство Masquespacio совместно с группой немецких дизайнеров разработали чудо-интерьер, который полностью отвечает термину «классный и забавный парень», к тому же, является сверх функциональным.
Стены ресторана покрыты березовой доской, мебель выполнена из сосны: эти спокойные по цвету материалы позволяют ярким цветам выделяться в пространстве.
Самый популярный цвет в Германии – красный. Желтый и бирюза – напоминают о Средиземноморье. А пурпурный уравновешивает линейку своими вкраплениями. Таким образом получаем уникальное цветовое решение.
Чтобы добавить еще больше ощущения средиземноморской атмосферы, дизайнеры выполнили сидения стульев и горшки для растений из волокон пальмы рафия. На них вы спокойно можете положить сумку или пиджак, пока будете наслаждаться пребыванием в ресторане.
Столы поддерживаются с помощью металлических конструкций. Благодаря им, столы могут превращаться в…
Два больших стола…
В один стол с боку…
И один стол по центру.
Если нужно больше свободного места, можно просто прижать столы к металлической решетке.
Такое вот незамысловатое местечко, которое оправданно выделяется из толпы подобных мест именно своим интерьерным решением. Но стоит сказать, что дизайнеры также разработали и весь брендинг для ресторана: они использовали тот же самый яркий и дерзкий стиль, который мы увидели в интерьере.
Немцы всегда преследовали монохромность цветов в интерьере, особенно, если речь идет об общепите. Но, как мы видим, данный пример выбивается из этой закономерности. Ну и здорово!
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции -
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Идея -
Интерьер мадридского рестобара Misk’i от Ярослава и Илоны Галант
Выбор редакции -
Интерьер кафе «Zeфир» от архитектурной студии Znak