YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї
HIS
У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
Сучасний мінімалістичний інтер’єр з великою кількістю натурального дерева нагадує українську хату кінця ХІХ ст. Тут немає випадкових речей, кожен елемент дизайну символічний.
Відкрита кухня, побудована навколо дров’яної печі, є серцем української оселі. Для оздоблення печі в YOY було використано 4000 кахлів, які на замовлення створила народна українська художниця Оксана Чепурна. Плитка виготовлялася на Львівській кахлярні, що має понад сторічну історію.
Люстра в обідній зоні – ручна робота, виконана з натуральних гілок, за задумом дизайнера вона імітує гніздо лелеки. В Україні цей птах символізує сім'ю, патріотизм та любов до рідного краю. Стіл також унікальний: його довжина сягає 13 метрів, щоб за смачною вечерею збиралися великі родини чи компанії.
Унікальні глиняні глечики різних форм також були виготовлені вручну майстром із Закарпаття. Виліплені та обпечені в печі, вони подолали довгий шлях, аби прикрасити стіну українського ресторану в Дубаї.
Для того, щоб враження від ресторану були ще яскравими, з України було привезено косівську мальовану кераміку. Триколірна гама – жовтий, зелений, коричневий – це кольоровий код гуцульської кераміки, пов’язаний зі сприйняттям природи (сонце, гори, земля). Її століттями виготовляють майстри у Косові, а від 2019 року технологію внесено до світової культурної спадщини ЮНЕСКО.
Килими ручної роботи з натуральної та екологічно чистої вовни були виготовлені в українському містечку в Карпатах також індивідуально для YOY.
Серед декору – справжня українська трембіта – музичний інструмент, який визнано найдовшим у світі.
Фото: yoy.rest
Джерело: ukrdubai.com
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.
- Ищу идею Terra Restaurant від YOD Group отримав Best of Year Awards Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining на американському конкурсі Best of Year Awards. Ресторан був відкритий влітку цього року, тому авторів проєкту та його власників особливо тішить той факт, що навіть в умовах війни український дизайн залишається не лише помітним, а конкурентоздатним на світовому рівні. Ця перемога – як мова культурної дипломатії – ще один спосіб розповісти світові про Україну.
- Ищу идею KHARYOK: сімейний ресторан у Харкові від loft buro Інтер'єр цього харківського ресторану київська студія loft buro завершила у 2020 році. Жартівлива назва закладу походить від двох слів: назви самого міста та тварини. «Харьок» (тхір – українською мовою) на велосипеді, що несе за вами чашку кави, власне і символізує ресторан.