Tartufo trattoria. Нестандартний львівський інтер'єр від YOD
Анастасия Белогривцева
Італійський ресторан Tartufo trattoria, що розташований в самому центрі Львова, приваблює львів'ян та гостей міста не лише демократичними цінами, а й стильною інтер'єрною концепцією. Професіонали з YOD вирішили відійти від класики та стандартного сприйняття міста Лева, обравши для простору матеріали, міцно пов'язані з духом і настроєм міста (латунь, білий мармур та дуб), проте надавши їм сучасного змісту.
Сучасний світлий ресторан з приємною атмосферою комфортно розташувався на третьому поверсі нового ТРЦ "Форум Львів". Простір позбавлений декоративних різьблень, вензелів і фацетів, до яких так звикли туристи та містяни.
Простір ресторану складається з трьох частин: основного залу з відкритою кухнею та баром, лобі з фудкортом і просторої літньої тераси, з якої власне відкривається чудовий краєвид на панораму старовинного міста.
"У зоні посадки ми постаралися всі місця максимально урізноманітнити. Оскільки більшість гостей воліють сидіти в затишних і захищених куточках, відкриті зони необхідно було зробити більш привабливими. Тому посеред зали ми встановили довгий стіл, який дозволяє органічно розміститися галасливій компанії з 10 осіб. Стільниця виробу довжиною у 3, 5 метри виконана з цільного дерева, її вага становить близько півтонни", — розповідає Володимир Непийвода.
Проте ще при вході в ресторан погляд гостей зупиняється на одній зі стін основного залу, де за допомогою круглих полін авторський колектив виклав логотип закладу. Ще одне цікаве рішення реалізовано в передбаннику. Тут дизайнери встановили рукомийник у вигляді силосу для зберігання зерна, і коли відвідувач підносить руки до отвору, замість борошна на долоні починає литися вода.
У повітряному та ненав'язливому інтер'єрі з приємним вкрапленням відтінків латуні візуальні акценти були розставлені за допомогою індивідуально розроблених елементів декору та освітлення. Стелю прикрашають оригінальні світильники-макарони з модифікованого дубового шпону, автор котрих — дизайнер Андрій Галушка. З невагомими "макаронами" чудово контрастують масивні бетонні ліхтарі, розроблені дизайнеркою Катериною Соколовою.
Фото: Андрей Безуглов
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Інтерв'ю -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.