Гастрономия Cesare в Одессе: жемчужина для всех любителей сыров и деликатесов
Анастасия Белогривцева
Ни автор этого проекта, ни его заказчики не ставили перед собой задачи создать обязательно «новомодный» магазин в модных направлениях вроде «лофт», «треш» и прочее. Характер и стиль будущей гастрономии определял, прежде всего, высокий уровень качества продукции и культ философии семьи. Дизайн интерьера получился неброским и сдержанным, а сам Cesare (название проекта) стал настоящей жемчужиной для всех любителей сыров и деликатесов.
Основываясь на особом принципе продажи и обслуживания клиентов, автор интерьера — дизайнер Анна Шаньгина — разделила помещение гастрономии на две функциональные зоны: для продажи и для дегустации. Учитывая ограниченное количество квадратных метров, перед дизайнером встала задача визуального расширения и увеличения размера зала, сохраняя объем единого пространства. Дополнительной сложностью была мощная балка, пересекающая помещение. Декоративный арочный проем позволил скрыть ригель и получить желаемый вариант зонирования. Эта арка хорошо просматривается с улицы через фасадное остекление до пола, тогда как в интерьере она подчеркивает высоту и привлекает внимание. В одной из ниш арки был установлен небольшой винтажный рукомойник.
Высокие выставочные шкафы с выдвижными полками, дверцами и антресолями, разработанные по авторским эскизам, позволяют динамично изменять экспозицию и ассортимент представленных продуктов. Характер и разбивка стеллажей по стилю максимально приближена к буфету, стоящему в столовой-гостиной, недалеко от дегустационного стола.
Дальний план интересен большим каминным порталом. Орнаментальная роспись по периметру зала имитирует ковер. В изготовлении стеллажей, полок и столешниц применялись только натуральные материалы – дерево и мрамор. Все столярные изделия разрабатывались по эскизам дизайнера, а для обработки дерева применялись лаки и масла исключительно органического происхождения. Особое внимание было уделено декору стен и расположению осветительных приборов. В составе проекта был разработан авторский фирменный стиль, который отражает философию гастрономии.
Читайте также: 10 ресторанов Лиссабона, с удобной локацией, вкусной кухней и стильным интерьером.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Інтер'єр та море: чуттєвий проєкт від бюро CHIGAROV
-
CORE: курортні апартаменти в Одесі від Scapes Studio
- Ищу идею Estic design: проєкт компактної квартири в Одесі Команда Estic design спроєктували маленьку квартиру площею 35 кв. метрів, що розташовується в одному з одеських ЖК. Перед дизайнерами стояло завдання створити комфортний та функціональний простір. Замовники, молода пара, бачили майбутній інтер'єр у стриманому сучасному стилі, оздобленому в монохромній палітрі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
В Одесі збудують Hilton. Відкриття готелю заплановано на 2025 рік
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Вибір редакції