Гастрономия Cesare в Одессе: жемчужина для всех любителей сыров и деликатесов
Анастасия Белогривцева
Ни автор этого проекта, ни его заказчики не ставили перед собой задачи создать обязательно «новомодный» магазин в модных направлениях вроде «лофт», «треш» и прочее. Характер и стиль будущей гастрономии определял, прежде всего, высокий уровень качества продукции и культ философии семьи. Дизайн интерьера получился неброским и сдержанным, а сам Cesare (название проекта) стал настоящей жемчужиной для всех любителей сыров и деликатесов.
Основываясь на особом принципе продажи и обслуживания клиентов, автор интерьера — дизайнер Анна Шаньгина — разделила помещение гастрономии на две функциональные зоны: для продажи и для дегустации. Учитывая ограниченное количество квадратных метров, перед дизайнером встала задача визуального расширения и увеличения размера зала, сохраняя объем единого пространства. Дополнительной сложностью была мощная балка, пересекающая помещение. Декоративный арочный проем позволил скрыть ригель и получить желаемый вариант зонирования. Эта арка хорошо просматривается с улицы через фасадное остекление до пола, тогда как в интерьере она подчеркивает высоту и привлекает внимание. В одной из ниш арки был установлен небольшой винтажный рукомойник.
Высокие выставочные шкафы с выдвижными полками, дверцами и антресолями, разработанные по авторским эскизам, позволяют динамично изменять экспозицию и ассортимент представленных продуктов. Характер и разбивка стеллажей по стилю максимально приближена к буфету, стоящему в столовой-гостиной, недалеко от дегустационного стола.
Дальний план интересен большим каминным порталом. Орнаментальная роспись по периметру зала имитирует ковер. В изготовлении стеллажей, полок и столешниц применялись только натуральные материалы – дерево и мрамор. Все столярные изделия разрабатывались по эскизам дизайнера, а для обработки дерева применялись лаки и масла исключительно органического происхождения. Особое внимание было уделено декору стен и расположению осветительных приборов. В составе проекта был разработан авторский фирменный стиль, который отражает философию гастрономии.
Читайте также: 10 ресторанов Лиссабона, с удобной локацией, вкусной кухней и стильным интерьером.
- Ищу идею Bonne Bouche: кав’ярня як новий тренд міського простору Кав’ярня Bonne Bouche, розташована у самому серці Могилева-Подільського, стала яскравим прикладом того, як сучасний дизайн може змінювати обличчя міста. Цей жвавий простір, що належить великому кондитерському дому, розмістився на першому поверсі типової пострадянської житлової будівлі. Проте завдяки зусиллям дизайнерської команди YOD Group простір вдалося інтегрувати в міський контекст так, що він став місцем тяжіння для мешканців та гостей міста.
- Ищу идею Одеська MAMALIGA: Симбіоз Еко та Етно Стилів від Belenko Design Ресторан MAMALIGA у центрі Одеси, реалізований у 2024 році студією Belenko Design, увійшов до шортліста конкурсу Restaurant & Bar Design Awards 2024. Цей простір, де кожен елемент дизайну спрямований на створення унікальної атмосфери, гармонійно поєднує природу та традиції одного з найколоритніших регіонів півдня України — Бессарабії.
- Ищу идею CAPE QUIET: простір для відпочинку та перезавантаження від loft buro Апартаменти CAPE QUIET пропонують мінімалістичний простір, призначений для відпочинку та перезавантаження. Це компактне багатофункціональне приміщення демонструє як архітектурну, так і економічну винахідливість.
-
Проєкт з благоустрою та озеленення територіх одеського ЖК від Bee Landscaping Bureau
- Ищу идею Українська команда Znak Design здобула срібну перемогу в International Architecture & Design Awards 2024 за інтер’єр київського ресторану Студія дизайну та архітектури Znak Design здобула срібну нагороду на престижному конкурсі International Architecture & Design Awards 2024, який щорічно організовує міжнародна спільнота дизайнерів та архітекторів The Architecture & Design Community. Ця премія, що вже третій рік поспіль відзначає найкращі роботи у сфері інтер’єрного, архітектурного, продуктового та комунікаційного дизайну, є однією з найавторитетніших у світі. У 2024 році проєкти учасників оцінювали провідні дизайнери і архітектори з 17 країн світу.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Інтер'єр та море: чуттєвий проєкт від бюро CHIGAROV
-
CORE: курортні апартаменти в Одесі від Scapes Studio
- Ищу идею Estic design: проєкт компактної квартири в Одесі Команда Estic design спроєктували маленьку квартиру площею 35 кв. метрів, що розташовується в одному з одеських ЖК. Перед дизайнерами стояло завдання створити комфортний та функціональний простір. Замовники, молода пара, бачили майбутній інтер'єр у стриманому сучасному стилі, оздобленому в монохромній палітрі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.