Японский ресторан с интерактивным интерьером от teamLab

Ева Шилингер
Создать правильный интерьер для ресторана – задача сложная. Ведь даже самый стильный и интересный дизайн через некоторое время может наскучить гостям, что скажется на посещаемости заведения. В Японии нашли решение – разумеется, высокотехнологичное. Теперь интерьер ресторана можно менять хоть ежеминутно, и даже синхронизируя его с подаваемыми блюдами.
Креативная группа teamLab разработала необычное дизайн-решение для токийского ресторана Sagaya Ginza, чтобы максимально погрузить его гостей в атмосферу Японии. В Tsukihana Digital Art Room интерактивные проекции появляются на стенах, потолке и даже столах заведения, взаимодействуя с блюдами и гостями. «Если вы сидите неподвижно, птица может «сесть» на вашу руку, а если вы сделаете резкое движение, она улетит», – рассказывают разработчики. Все интерактивные объекты, которые можно увидеть здесь, свойственны природе Японии в определенное время года. Таким образом, ресторан может переносить своих гостей в тот или иной сезон. В teamLab отмечают, что подобное решение позволяет посетителям ресторана в полной мере ощутить вкус, аромат и красоту страны восходящего солнца. К слову зал Tsukihana рассчитан на прием всего лишь восьми гостей. Меню, в котором 12 блюд, и подача самих блюд обновляются ежемесячно.
Читайте также: Делу время, потехе час: коворкинг SKY HUB от Lauri Brothers.
-
Ищу идею Batoni: інтер'єр грузинського ресторану в Дубай від YOD Group Ресторан Batoni, розташований на нижньому поверсі сучасного будинку недалеко від узбережжя, — новий культурний магніт у столиці розкоші — Дубай. Цей простір розкриває грузинську гостинність через сміливий сучасний дизайн, що поєднує ремісничу майстерність і технологічні інновації. Концепція інтер'єру та унікальні рішення були створені талановитою командою YOD Group, яка відома своїми новаторськими проєктами у сфері ресторанного дизайну.
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
-
Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
-
Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.