Ресторан у VODA day&night club
Анастасия Белогривцева
Яскравий простір для якісного відпочинку
VODA в Буковелі — місце відпочинку, що з'явилося кілька місяців тому, але вже прийшлося до смаку багатьом українцям. Розважальний SPA-комплекс має вихід до озера, басейн з підігрівом та власний ресторан, на інтер'єрі якого ми і вирішили сконцентрувати свою увагу. Архітектор Любов Рябчук при розробці концепції ставила собі за мету створити у відвідувача позитивні враження та передати насолоду перебування тут. За ці емоції в даному інтер'єрі відповідають матеріали, форми меблів і предметів освітлення та обрана автором колірна гама.
Світлий і затишний ресторан комплексу працює у форматі Bar & Grill: тут можна смачно поїсти та провести час в приємній атмосфері, а під час зимового відпочинку ще й розслабитися біля каміна. Це приміщення розраховано на 70 посадкових місць, влітку ж, коли відкрита тераса, ресторан готовий прийняти близько 400 гостей.
В оздобленні простору використовувалися переважно натуральні матеріали. Улюблене авторкою проекту дерево тут виступає в найрізноманітніших варіаціях: у предметах меблів, на стіні та, навіть, стелі. Також велика увага була приділена використаним етнічним мотивам та концептуальним рішенням. Меблевий ансамбль представлений виключно виробами вітчизняних компаній та дизайнерів. Яскраві червоні, чорні та натурального кольору стільці Hardcore з вітчизняної фанери виготовила київська компанія Home Ideas Supply (дизайнер — Ігор Мартін). Різнобарвні крісла с білою металевою основою та крісла-укриття V1 створили дизайнери компанії ODESD2. Люстри Pauk, авторка яких Катерина Соколова, насправді — традиційна прикраса українських осель як оберегів та символів Всесвіту, що сягає глибокої давнини.
Особливе місце в інтер'єрі займає живопис, який розглядається авторкою не просто як смислові акценти, а як логічне продовження всього простору. Молоді українські художники передали на полотнах під керівництвом Закентия Горобьёва свої асоціації на тему "Вода".
Любов проявила в роботі не тільки свій дизайнерський талант, а й виняткову майстерність декоратора. Всі деталі тут опрацьовані дуже ретельно і вміло, адже з'являються тільки в заздалегідь відведених для цього місцях, надаючи інтер'єру індивідуальних рис і авторського почерку.
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
Катерина Ярова: архітектура як шлях до відновлення
Інтерв'ю -
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.