Португальський ресторан, що повторює контури острова
HIS
«Пластична» конструкція від студії FCC Arquitectura
Ресторан Cellar Bar розташований на узбережжі острова Піку, що входить в центральну групу архіпелагу Азорських островів в Атлантичному океані та належить Португалії. Важко повірити, та раніше цей заклад громадського харчування буд звичайнісінькою собі занедбаною хатиною, яка була нікому не потрібна. Над проектом реконструкції старої споруди та її розширенням працювала португальська студія FCC Arquitectura.
Стіни, дах та двері були відновлені у повній відповідності з основними рисами оригінальної конструкції, а ось інтер'єр ресторану створювався «з нуля» дизайнером Паоло Лобо з урахуванням офіційних вимог до подібних приміщень.
До відремонтованого раніше приватного будинку була прибудована додаткова конструкція, що принципово відрізняється від стилістики попередньої. Це сучасна, динамічна, «пластична» конструкція, яка контрастує із класичною прямокутною формою.
Запропонований авторами образ перегукується з навколишньою природою і навіть повторює контури острова. У дизайні Паоло Лобо вирішив залучити впізнаваний образ винної бочки, в результаті чого нова архітектурна конструкція стала нагадувати гігантську скульптуру.
При будівництві та реконструкції був застосований базальт — вулканічна порода, що широко представлена у цьому в регіоні. Основна споруда виконана з бетону, в обробці екстер'єру використовувалася деревина криптомерії, а поверхні приміщень були обшиті сосною.
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
-
Перший японський висотний готель з дерева та бетону від Mitsubishi Jisho Design
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.