Обновленный дизайн мадридского ресторана La Terraza del Casino от Хайме Айона
HIS
Краткая история перевоплощения одного из самых старых заведений Мадрида
Начиная с 1836 года, целое поколение мадридского истеблишмента и золотой молодежи стало завсегдатаем известного Casino de Madrid. Для бомонда Испании это был закрытый клуб, куда можно было попасть, только будучи его членом. Однако ресторан при казино был доступен для всех, и для сильных мира сего, и для обычного прохожего, желающего увидеть все великолепие La Terraza del Casino.
После долгих лет непрерывной эксплуатации ресторана, его помещение с высокими потолками, состоящее из ряда ярких комнат, соединенных арочными дверными проемами, нуждалось в основательном обновлении. В качестве специалиста по такому ответственному вопросу был приглашен один из главных испанских дизайнеров – Хайме Айон.
Айон произвел деликатное вторжение в историческое пространство, добавив разнообразия в виде фирменного легкомыслия и юмора. Яркий тому пример – тема арлекина, отраженная в черно-белом клетчатом поле из мрамора.
Читайте также: Влюбиться в Лос-Анджелес и пеструю вариативность его улиц.
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
- Ищу идею Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.
- Ищу идею Terra Restaurant від YOD Group отримав Best of Year Awards Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining на американському конкурсі Best of Year Awards. Ресторан був відкритий влітку цього року, тому авторів проєкту та його власників особливо тішить той факт, що навіть в умовах війни український дизайн залишається не лише помітним, а конкурентоздатним на світовому рівні. Ця перемога – як мова культурної дипломатії – ще один спосіб розповісти світові про Україну.