Каліфорнійська вілла з імбирних пряників за проєктом Келлі Верстлер
HIS
Американській дизайнерці Келлі Верстлер (Kelly Wearstler) набридли традиційні пряникові будиночки, що ніби зійшли зі сторінок казок братів Грімм, тому цього року вона придумала їм ефектну заміну. Спільно з компанією Flamingo Estate та шеф-кухарем нью-йоркського ресторану Balthazar Марком Таскером дизайнерка випустила обмежену серію одноповерхових пряничних вілл, спроєктованих у модерністських традиціях.
Відмовившись від залитих глазур'ю двосхилих дахів і ошатної лиштви, дизайнерка звернулася за натхненням до кращих прикладів каліфорнійського модернізму — проєктів Френка Ллойда Райта та Рудольфа Шіндлера. В результаті вийшла одноповерхова споруда зі стрічковими вікнами, перегородками-ребрами та оздобленням фасадів та даху шахівницею. Кріпленням для стиків між стінами, дахом та панелями служить звичайна кондитерська глазур.
За словами Верстлер, фігурки та об'єкти з імбирного пряника — це один із найтрадиційніших святкових атрибутів, тому вона хотіла переосмислити цей образ у новій колаборації. Дизайнер прагнула надати класичним смаколикам сучасний вигляд та привнести в дизайн відомий каліфорнійський стиль.
Серія під назвою Gingerbread Dreamhouse налічує всього сто будиночків, а кошти від їхнього продажу будуть передані до благодійного фонду Create Structure, що сприяє відновленню житлових будинків в зонах природного лиха.
Як і замислювалося брендом Flamingo Estate, пряниковий будиночок, створений у колаборації з дизайнером, вийшов максимально реалістичним і таким, що нагадує будівлі на каліфорнійському узбережжі. Проте, в елегантного Gingerbread Dreamhouse є недолік: неможливо уявити, що у когось підніметься рука відламати від нього хоча б шматочок.
Фото: Christian Hogstedt
Читайте також: Пряничные домики от профессиональных архитекторов и аматоров.