Інтер'єр "нью-йоркської" піцерії в Черкасах від Lauri Brothers
HIS
Ресторани, стилізовані під щось "закордонне" гіпсокартонними фронтонами або лакованим бамбуком, назавжди залишилися у минулому. Сучасний дизайн закладів харчування — про баланс між впізнаваною концепцією і стильною метафорою. Про змішання текстур і форм. Про дух нью-йоркської піцерії в стінах старої будівлі в Черкасах — як замислювався інтер'єр Pizza Bürø, над проєктом та реалізацією якого працювали Lauri Brothers.
Із замовниками дизайнери швидко знайшли точки дотику — це хороші друзі студії, і за плечима у них вже було кілька спільних проєктів. Запит полягав у створенні піцерії, просоченої духом американських 50-х і "тією самою" автентичною атмосферою. Вперше зайшовши на об'єкт, Lauri Brothers виявили гіпсокартон, що всюди покриває стіни. Було вирішено не починати обміри, поки його не демонтують. Дизайнери не прогадали — під обшивкою ховалася фактурна цегляна кладка.
Питання текстурного рішення стін відпало саме собою. Зовнішній вигляд кладки "допрацював" художник Віталій Каїло. На довершення стіни покрили лаком, щоб поважне за віком оздоблення раптом не обсипалося і не стало інгредієнтом чиєїсь трапези.
Цегляні стіни в інтер'єрі доповнюють базові теплі відтінки — диван з еко-шкіри коньячного кольору, рельєфна перегородка, що відокремлює гостей від кухні, а також стільці Sancrea з масиву горіха. При цьому темно-сіра оббивка стільців перегукується з оздобленням підлоги — сірою плиткою KERAMA MARAZZI з імітацією трендової текстури терраццо.
"Родзинкою" простору стала стіна з меню. Її вкрили оригінальною радянською плиткою, доповнили радянськими ж світильниками та автентичним меню в дусі тих самих американських піцерій, якими надихалися замовники та команда Lauri Brothers.
Утім, саме робочий простір неодмінно залишається "відправною точкою" закладу. Без креслень кухні дизайнери не могли взятися за роботу із зоною відвідувачів. Кухня вся виконана з листового металу — це не тільки практично, а й задає тон іншим текстурним доповненням проєкту. Підвісні полиці для напоїв, металеве покриття столів — всі ці деталі наділяють лофтовий інтер'єр Pizza Bürø індустріальними рисами. Ту ж роль виконують і промислові світильники в основній частині гостьової зони, пофарбовані в колір марсала.
Щоб приміщення з висотою майже 4 м і площею всього 53 м2 виглядало більш пропорційним, було вирішено не перекривати стелі, а просто пофарбувати їх у темний, глибокий відтінок марсала, який візуально "краде" висоту. Цей візуальний хід не тільки розв'язав питання, а й помітно освіжив базову гаму проєкту.
Текст: Дарина Карапетян
Фото: Lauri Brothers
Читайте також: Plywood: двоповерхові апартаменти під Києвом від Lauri Brothers.
-
NKey представила концепт підводного ресторану в Дубаї
-
PIXI від Belenko Design: простір, що оживає з кожним ритмом
Вибір редакції -
“Щось на етно”: сучасний шик з українським колоритом від ZIKZAK Architects
-
Інтер'єр тераси ресторану SHEF від Alta Idea Design Studio
-
Ресторан Underwood у Черкасах
-
Інтер'єр Terra від YOD Group – переможець LIV Hospitality Design Awards
- Ищу идею YOY – перший ресторан української кухні у Дубаї У листопаді минулого року київська компанія Moderza Group відкрила у Дубаї YOY – перший в ОАЕ ресторан з традиційним українським меню на сучасний лад. Над інтер’єром закладу працювала дизайн-студія YOD Group.
- Ищу идею Globarch Group: інтер'єр ресторану «Грузинський» у Львові Архітектори студії Globarch Group розробили простір нового львівського ресторану «Грузинський». Перед авторами – Юрієм Глобчаком, Євгеном Лучиком, Катериною Столяр та Анною Жулин – стояло завдання створити кастомізований інтер'єр та передати в ньому атмосферу гостинної Грузії. Реалізувати концепцію архітектори вирішили нестандартно: окрім звичної цегляної кладки, багатства дерева та типових масивних меблів, автентичний колорит досягається коштом тактильності матеріалів, акцентним фрескам й картинам та продуманим світловим сценаріям. Про дизайн «Грузинського» Юрій Глобчак – засновник Globarch Group – розповідає далі.
- Ищу идею Terra Restaurant від YOD Group отримав Best of Year Awards Ресторан Terra від YOD Group став найкращим в номінації Hotel Dining на американському конкурсі Best of Year Awards. Ресторан був відкритий влітку цього року, тому авторів проєкту та його власників особливо тішить той факт, що навіть в умовах війни український дизайн залишається не лише помітним, а конкурентоздатним на світовому рівні. Ця перемога – як мова культурної дипломатії – ще один спосіб розповісти світові про Україну.
- Ищу идею KHARYOK: сімейний ресторан у Харкові від loft buro Інтер'єр цього харківського ресторану київська студія loft buro завершила у 2020 році. Жартівлива назва закладу походить від двох слів: назви самого міста та тварини. «Харьок» (тхір – українською мовою) на велосипеді, що несе за вами чашку кави, власне і символізує ресторан.