"Orang+utan" vegetarian bar
HIS
Фаст-фуд здорового питания в Киеве
С недавних пор ряды киевских вегетарианских заведений пополнились еще одним кафе-баром. Над интерьером фаст-фуда здорового питания "Orang+utan" работали архитекторы Артем Вахрин и Катя Зуева из архитектурной студии AKZ Architectura, автором дизайн-концепции пространства стала его владелица — Юля Савлепова. Общая площадь заведения равна 60 кв.м. с 12 посадочными местами.
Помимо готовой дизайн-концепции будущего заведения у заказчицы имелись и референсы, на которые архитекторам было достаточно просто и легко ориентироваться. Юлия и Антон Савлеповы хотели, чтобы абсолютно все помещение было оформлено с помощью белой идеально выложенной плитки и черной «сетки». За счет этого монохромного дизайнерского приема создателям удалось переключить внимание гостей бара на еду, ее подачу, вкусовые качества и здоровое питание в целом.
Планировка и зонирование пространства создавались в соответствии основной задачи — сделать комфортную барную стойку как для работы сотрудников, так и для удобного заказа блюд и общения гостей.
До начала ремонтных работ будущий вегетарианский бар выполнял функции магазина сувениров. Казалось бы, перед архитекторами не стояли какие-нибудь сверх задачи, хотя, как оказалось в результате, идеально выложить плитку оказалось не так-то просто. Необходимо было сделать так, чтобы на стыках, например, потолка и стены не было "подрезанной" и искаженной плитки. Дополнительная сложность была еще и в том, что заявленный размер 10х10 см в реальности мог составлять и 10,5. Это невозможно было предугадать и сделать идеальную раскладку, допустим на компьютере с помощью специальных программ. Поэтому решать трудности приходилось в режиме "проб и ошибок". Но полученный результат того стоил. Убери хоть один элемент с общей композиции, сдвинь хоть одну плиточку, и комплексная картина будет уже не та, а общий баланс нарушен.
Фото: Леша Янченков
www.akz-architectura.com
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
-
Пивоварня саке у Японії від бюро Kengo Kuma
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Енергія гармонії від Materia 174
- Ищу идею Будинок колекціонера Замовником цього проєкту виступив колекціонер українського сучасного мистецтва. Його добірка мистецтва стала відправною точкою для концепції будинку. Плідній роботі в реалізації інтер'єру сприяло давнє знайомство власника будинку з автором, дизайнеркою Анастасією Орденанс, яка реалізовує вже не перший проєкт для старого клієнта.
-
HORECA MARKETING FORUM: конференція для рестораторів, готельєрів, власників HoReCa бізнесу та маркетологів