Кав'ярня Coffeelat або місце «кави з-за океану»
Анастасия Белогривцева
Громадський інтер'єр від DENRAKAEV UNIQUE AMBIANCE
Кав'ярня Coffeelat, над дизайном котрої працював Денис Ракаєв, розташована у дуже привабливому місці – точка продажу напоїв coffee to go знаходиться на території 1-ої лінії столичного ТЦ Глобус. Окрім створення багатофункціональної стійки, де готують та продають ароматну каву, перед автором стояло завдання підійти до об'єкту комплексно, розмістивши кавові столики з диванами та стільцями для повноцінного відпочинку гостей.
«До мене звернулися власники мережі точок популярного нині формату coffee to go Coffeelat з проханням придумати дизайн стійки з продажу кави. Замовники володіють кількома подібними об'єктами, але, на мою думку, їх зовнішній вигляд застиг в далеких 90-х роках. З цієї причини власне і виникла проблема низьких продажів напоїв та десертів. Сам «Глобус», я рахую, вже морально застарів, і тому сама можливість перетворити це місце на краще мене дуже надихала. Я запропонував власникам зробити повний ребрендинг усіх точок реалізації та й самої мережі Сoffeelat для досягнення виразності бренду і відповідності сучасності», – коментує дизайнер.
Ідея Дениса спочатку не була погоджена, та в процесі проектування уся команда у буквальному розумінні слова заразилися оновленням, і замовники погодилися на необхідні для бренду зміни. Сама назва «Сoffeelat», що існує від початку роботи, складається з двох слів coffee (власне кава) та lat (Латинська Америка, адже зерна імпортуються з-за океану).
Ідея «кави з-за океану» послужила відправною точкою для дизайну кафе. Настінне панно з пелюстками асоціюється з латиноамериканськими кавовими плантаціям, сама стійка – створена по принципу транспортного контейнеру з зернами, який на ланцюгах «несуть» через океан два білих південноамериканських орла.
«Високим дзеркальним цоколем ми намагалися максимально відірватися від землі, адже візуально стійка повинна парити в повітрі», – пояснює Денис.
Аби дизайн кав'ярні залишався актуальним довгі роки, в оздобленні автор принципово використав лише натуральні матеріали: дерево, скло, сланець та мох.
Фото: Андрій Авдєєнко
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
-
Друкована відбудова: конкурс 3D_4bX для майбутніх архітекторів та інженерів
- Ищу идею Слідами Брейгеля: інтер'єр квартири від Наталії Сергєєвої Європейська простота та витонченість, гра історії та сучасності, чистота форм та бездоганність виконання, — ця квартира припала б до смаку королівському двору в Брюсселі та галереям Нью-Йорка. Коли декоратор Наталія Сергєєва вперше побачила її, це було ні що інше, як тандем бетону та цегли в одному просторі.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Енергія гармонії від Materia 174
- Ищу идею Будинок колекціонера Замовником цього проєкту виступив колекціонер українського сучасного мистецтва. Його добірка мистецтва стала відправною точкою для концепції будинку. Плідній роботі в реалізації інтер'єру сприяло давнє знайомство власника будинку з автором, дизайнеркою Анастасією Орденанс, яка реалізовує вже не перший проєкт для старого клієнта.
-
HORECA MARKETING FORUM: конференція для рестораторів, готельєрів, власників HoReCa бізнесу та маркетологів
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции