Дизайн для «Шоколадницы»
HIS
Красота не должна быть роскошью
Киевский архитектор Денис Ракаев (DENRAKAEV UNIQUE AMBIANCE) реализовал проект для маленького, уютного кафе открытого типа «Шоколадниця», что открылось в одном из столичных торговых центров. Одним из девизов этой работы стало утверждение, что «красота не должна быть роскошью». По мнению автора, это значит, что посетитель кафе должен чувствовать себя гостем статусного ресторана, заплатив за это намного меньше «ресторанной» цены.
Источником вдохновения для Дениса Ракаева послужила шоколадная плитка в золотой фольге. Ее образ был отображен в гранях барной стойки, ажурном рисунке декоративной перголы и перегородках кафе. Автору проекта хотелось удачно объединить брутальность одних материалов и благородство других, что вылилось в интересное сочетание текстур бетона и «золотых» поверхностей. Отсылки сразу к нескольким эпохам можно найти в сочетании сверхсовременных пластиковых стульев и латунных столов с мраморными столешницами.
Фото: Андрей Авдеенко
Читайте также: KASUMISO. Интерьерные решения от DENRAKAEV UNIQUE AMBIANCE.
- Ищу идею Львівська CUKIERNIA: відродження кондитерської легенди Проєкт CUKIERNIA — це трансформація легендарної львівської кондитерської, заснованої у 2000 році. Розташована на першому поверсі історичної будівлі в центрі міста, Cukiernia завоювала популярність завдяки аристократичному шарму та вишуканій якості десертів за старовинними рецептами. Свою роботу над проєктом команда YOD розпочали з пошуку нових значень та символів для Cukiernia. Для дизайнерів було важливо не лише оновити дизайн, а й переосмислити загальну концепцію, надати іконічному бренду свіжої енергії. Водночас було важливо зберегти ДНК цього місця, тонко визначивши неперервність традиції як одну з його ключових цінностей.
- Ищу идею Інтер'єр харківського Black & Milk від Ponomarenko Bureau Black & Milk — кав'ярня в одному з семи контейнерів на території фудкорту "7-й склад" у центрі Харкова. Дизайнери Ponomarenko Bureau розібрали назву кафе на три окремих елементи, наповнили їх метафоричним змістом та інтегрували у дизайн-проєкт.
- Ищу идею Харківська кав'ярня 23а від Ponomarenko Bureau 23а — це дуалістичний заклад, який вдень працює як кав'ярня міського типу, з крафтовими напоями, простими десертами та легкими перекусами, а ввечері стає місцем для справжніх тусовок. Вдень з келихів п'ються лимонади, а увечері вино. Про інтер'єр харківської кав'ярні 23а, над яким працювала команда Ponomarenko Bureau, ми розповідаємо далі.
- Ищу идею Кафе-джелатерія ТАЮ в Одесі від Sivak + partners У меню джелатерії ТАЮ – морозиво та соки – ідеальне частування зморених від спеки одеситів та гостей міста, які прогулюються Пушкінською. Ще до недавніх пір автори дизайн-проєкту не були впевнені, чи відкриється заклад знову. Відфотографувати інтер'єр дизайнерам Sivak + partners пощастило за лічені дні до ворожого нападу рф на Україну. На щастя, позбувшися збитих на вікнах дощок, днями кафе-джелатерія знов відкрилося та почало працювати на радість поціновувачів морозива та гарного дизайну.
-
Черный — кофейный бар в Харькове от Ponomarenko Bureau
Выбор редакции -
Cheese Bakery у середмісті Львова: затишний інтер'єр кафе від "Майстерня інтер’єрів Іри Лисюк"
Выбор редакции -
"Винні вікна" з часів чуми знову актуальні
Идея -
Интерьер мадридского рестобара Misk’i от Ярослава и Илоны Галант
Выбор редакции -
Интерьер кафе «Zeфир» от архитектурной студии Znak
-
Не кафе, а мрія: Fairyland – новий дитячий заклад у Китаї